Desert gogosi cu ou si lapte

de -Licurici- in Dulciuri, 2 Mar 2020 | 5599 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina;
  • 150 ml lapte;
  • 15 g drojdie;
  • 3 linguri zahar;
  • 1 ou;
  • 1 plic zahar vanilinat Dr.Oetker;
  • esenta de vanilie Dr.Oetker;
  • coaja de lamaie si portocala;
  • un praf de sare;
  • ulei;
  • zahar pudra.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi cu ou si lapte:

  1. Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare si coaja de lamaie si portocala.
  2. Drojdia se dizolva intr-o lingura de lapte cald, se adauga o lingurita de zahar si se lasa la crescut.
  3. Laptele cald se amesteca cu zaharul, esenta si zaharul vanilinat.
  4. Laptele, drojdia si oul batut se pun peste faina si se amesteca bine.
  5. Aluatul se lasa 30 min la dospit.
  6. Se incalzeste uleiul si se pune din aluat cu lingura.
  7. Gogosile se rumenesc pe toate partile, apoi se scot pe un servetel de hartie, sa se elimine surplusul de ulei.
  8. Se pun intr-un platou si se trec prin zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi cu ou si lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mere, nuci si stafide